Mandarinky v sladkém nálevu
Mandarinky jsou vydatným zdrojem vitaminu C, i betakarotenu. Obsahují dostatek draslíku, hořčíku, i vitamínů jako B1, B2, B3. Jsou jedním z nejmocnějších antioxidantů. Dalším pozitivním znakem jejich konzumace je to, že pomáhají snižovat hladinu špatného cholesterolu v krvi, zmírňují revmatické bolesti a redukují riziko několika chronických onemocnění, infarktu, mrtvice či dokonce rakoviny. Obsahují až sedmkrát více přírodního synefrinu než ostatní citrusy, který uvolňuje ucpaný nos a pomáhá i při spalování tuků. Předcházejí zácpě, brzdí záněty a pozitivně jsou i při snaze hubnout. Kromě toho, že mají málo kalorií, obsahují i synefrin, který pomáhá spalovat tuky, jsou ideálním ovocem při virózách i při redukčních dietách.
Hmotnost pevného podílu: 175 g
Složení: mandarinky loupané, voda, cukr, kyselina: kyselina citrónová
Skladování: skladujte v suchu a chraňte před teplem a mrazem. Po otevření skladujte v lednici v nekovové nádobě a spotřebujte do 3 dnů.
Výživové hodnoty na 100 g |
---|
Energie | 255,4 kJ / 61 kcal |
Tuky | 0,1 g |
z toho nasyc. mast. kysel. | 0 g |
Sacharidy | 16,19 g |
z toho cukry | 15,49 g |
Vláknina | 0,7 g |
Bílkoviny | 0,45 g |
Sůl | 0 g |